Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I rummet med de röda fåtöljerna

Det gör ont att gå in i rummet med de röda fåtöljerna
och stänga dörren försiktigt efter sig.
Ta ett djupt andetag och se dig i ögonen, på riktigt.

Känns som om jag sprungit runt runt i sjumilaskogen
och snubblat på samma hårda sten en gång för mycket.

Därför sitter jag i rummet där fåtöljerna är röda
och vattnet i glaset från förra veckan.

Jag har en hemlig punkt på väggen som jag brukar
fokusera blicken på.
Den sitter till vänster, nere vid golvlisten.
Den får vara dina ögon ibland.

Efteråt är jag nästan andfådd och skippar efter luft,
efter syre,
efter orden jag har sagt högt.

Efter orden jag har satt ord på.

Rummet med dem röda fåtöljerna är en oas, en fristad, en annan sorts plats.
Sekunder och minuter som rymmer så mycket,
som rymmer iväg någon annanstans.

I rummet med de röda fåtöljerna skärs och karvas det.
Bit för bit av mig dras av.
Bitar som ska poleras upp, renoveras, lagas och sättas på plats igen.

Det gör ont att gå in i rummet med de röda fåtöljerna
och stänga dörren försiktigt efter sig.

Men du tar ett djupt andetag och ser mig i ögonen,
på riktigt.










Fri vers av känsla tanke handling
Läst 371 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-11 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

känsla tanke handling