Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en annan sorts berusning


Ett hav av bokstäver, som droppar samlade till högar. Som om hav kunde tämjas och travas, radas upp och sorteras.
Som om liv kunde sorteras

Bilden av mig själv som ett kaos mitt i den där välstrukturerade traven av bokstäver.
Är det längtan efter att förstå som driver ögat över linjerna?

Men sedan vet jag.
Det är själva kunskapen som driver intellektet till den ena orgasmen efter den andra.
Multipla explosioner av ren lust

Doften av tryckta bokstäver på papper av dålig kvalitet
böckernas tysta flämtande
fingret som följer ryggens linjer, stannar ett ögonblick på randen
skälvande

Efteråt, när jag vaknar skäms jag lite över hur ögonen helt enkelt inte kunde motstå sömnen
De ensamma sidorna ligger blottade
lustans pris

och jag slår ihop mina böcker och reser tillfredsställd mitt vapen och min sköld
daggen bildar dimma
men sinnena är skärpta av havet







Övriga genrer av halmstrå
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-12 09:49



Bookmark and Share


  greajt
rubriken fick mig att tänka
det finns så många olika sätt å bli full på
som jag .. och eftersom jag inte dricker så blir jag full på konserter
och härliga känslor istället,.. det är då som jag blir så hög som det bara går

annars.. .en bra text , gillar (:
2009-10-11

    © Birgitta Wäppling VIP
En stark läsupplevelse, beskriven i diktform. Man ser diktjaget somna över de böcker och bokstäver hon ämnade läsa.
Fin beskrivning!
2009-10-11

    papillon
Tala om sinnliga läsupplevelser!! Tusen applåder!
2009-09-12

  Nanna X
Så vackert du skriver! Glöm bara inte att bokstävernas hav är förrädiskt, vätan en illusion, du kan torka ut förr än du anar om du försummar det faktum att du har en kropp också.
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå