Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

s(l)ekten e värst

En sekt är en släkt
utan minsta frisk fläkt
Där fönstret är betäckt
då man gärna vill ha
lyset släkt
för att ingen må se
med vem man
egentligen är släkt

Av detta blir mången
knäckt
Tills handen käckt utsträckt
visar hjärtat uträckt som leder
få utvalda av många kallade
till vatten som ej är bräckt
Vilket de kvarstannade
anser vara både elakt och fräckt

Själv blir jag ytterst suspekt
av denna upptäckt
varav jag utan ursäkt
likt en andlig vindfläkt
drar mig undan denna form
av själslig våldtäkt och i min
frälsares nådedräkt
drar vidare emot nya,
sundare projekt




Fri vers av Regular
Läst 528 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-09-14 00:14



Bookmark and Share


  LassO
djupt skrivet man undrar ibland...
2010-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är ju vad man definierar som "sekt".
Jag ser inte sektbegreppet som något negativt.
I flera bibelöversättningar - bl a King James - benämns den första församlingen "sekt".
"Sekt" kommer av det latinska "sectare", som betyder "avskuren".
Jag är tacksam för att jag tillhör ekklesian, d v s de utkallade.
Tänker på Uppenbarelseboken 18:4 där det heter att det stora Babylon är fallet och där Guds folk uppmanas att dra UT från henne.

Kyrkliga maktblock, institutionaliserad och babyloniserad skökoreligion som inte handlar om något annat än döda, tomma ceremonier och ritualer, styrs och har initierats av religiösa andemakter från djävulen.
Anmärkningsvärt att levande kristna kan välja att sitta kvar i ett fallet Babylon tillsammans med pastor Pacemaker i kalkbrottet.
2009-11-07

  Thurizas
suveränt,gillar.. nej älskar liknelsen sekt och släkt!
2009-09-15

    resilient
"En sekt är en släkt
utan minsta frisk fläkt"


som Falstaff Fakir. Härligt. Och sant.
2009-09-14

  Yrre VIP
Bra!!
2009-09-14

  Mats Henricson
Fränt, Festligt och Fräsigt ! Gillar !
2009-09-14

    ej medlem längre
Bra skrivet, kul att se du skriver, har varit saknad!
2009-09-14

    Melona
det låter sunt. kul att läsa dig igen. alltså, att du skriver.
2009-09-14

  Bibbi VIP
Jag medföljer Dig och "drar vidare" på direkten utan att tveka en sekund.
Applåd och bokmärke.
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular