Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I natt har demonerna vunnit över mitt sinne. Men kampen är inte över, den fortsätter imorgon. Behöver din styrka nu älskade vän...


Bön till livet

Allt kommer ikapp,
jag vet,
jag kommer inte undan.

Var hos mig då,
när allt kommer ikapp.
Håll min hand,
ge mig trygghet.
Så att min kraft kommer tillbaka

Det är inget som går att lova,
så försök inte ens.
Ett brutet löfte,
skulle kväva mig

Det är för mycket begärt,
jag vet, min vän.

Men jag gör det ändå,

Jag ber om att få dig, min vän
jag ber, om en öppen famn
jag ber om värme,
jag ber om förståelse,
jag ber om krav och
jag ber om dina brillianta insikter.
Jag ber om ett liv värt att leva



Men jag ber även till en högre makt,
jag ber om ett slut på mitt lidande.

Ett slut är inte alltid gott,
men det är ett slut.
Även om jag förstår,
att det inte är slutet,
att det finns en fortsättning.

Men jag blundar för det,
jag blundar för det faktum,
att min ringa person,
betyder något för andra.
Jag vet att det är så,
och att det därför är oförlåtligt.
Hur illa får man göra sina barn?



Så jag ber till en tredje makt,
till den största makten, inom mig,
till den makt som i slutändan bär avgörandet.
Jag ber till mitt sinne,
jag ber till min kropp.
Jag ber till min själ,
jag ber till mig själv

och jag hoppas att jag lyssnar,
till denna stilla bön
Att jag ser de blanka ögonen,
saknaden av hopp,
och det hjärta som fyllts av sorg.
Att jag ser det rädda barn som ropar,
och behandlar det som mitt eget.
Lyssnar till henne,
och öppnar mina ögon,
för hennes verklighet.
Ger henne livet åter.

Jag ber den inre makten,
om en försoning med mig själv,
Ty den kamp som förs inom mig
gör mig så illa.
Jag ber om ett lugn som kan läka mina sår,
Jag ber om ett ljus som kan föda ett liv.



Om man ber om ett svar,
men inte lyssnar till det,
varför ställde man då frågan?

Om man ber om det man redan har,
kan man nås av den insikten?

Vem kan hjälpa mig,
om inte jag kan det själv...





Fri vers av Io
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-14 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Io
Io