Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrans fylleribravad

En liten värnlös myra
kröp en sommarkväll
på väg hem till stacken
förbi mitt enkla tjäll

Han stannade vid grinden
bad om en Voltaren
han hade vandrat länge
fått ont i sina ben

Jag gav honom ett piller
och ett stort glas öl
han svalde alltsammans
och gav så upp ett bröl

Ett tjut som hördes väl
till stackens ljuva härd
där han var överhuvud
och kallades för lärd

Han däckade på gräset
i min trädgårdslund
och hämtades av vänner
kring arla morgonstund

Akut besök på sjukhus
blev sjukskriven ett tag
hans fylleribravader
gjorde honom lite svag

Nu satt han där i solen
och ångrade det han gjort
för plågor djupt i själen
läker inte särskilt fort

Tänk på det ni alla
när ni ska ta en skål
blanda aldrig medicin
med för mycket alkohol




Fri vers av ULJO
Läst 547 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-14 08:05



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Jättecool, och klok.
Kanske vore något för apotekbolaget?
2009-09-15

  dweeb
Ha ha visdomensord på rim!

Bra!
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO