Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får jag använda dig?



Får jag låna dig en stund?
För här söker jag.
Lite ensamt och naket ibland söker jag.
Efter ord som försöker förstå, och ibland även människan bakom dom.
Du behöver inte ens tycka om.


Kan du stanna lite till?
Och väga mina ord som jag delar till dig.
För här har jag visat ord mina läppar inte känner till.
Och du behöver inte ens tycka om.


Vet du vad jag har hört?
Att den längst halvmetern är mellan hjärnan och hjärtat.
Men för mig är det nog inte så.
Jag har en oscean mellan mig och min mun.
Mina fingrar kan spela upp sagor ur mitt inre i rasande fart.
Och det gör ibland inte ens ont.
Och fast jag är helt tyst, säger det ju ganska mycket.


Orkar du läsa lite till?
Ibland när jag är helt vilse i livet, skulle jag hellre vilja vara Du
En av alla dessa du som läser just nu.
Och jag skulle skriva att jag kände igen mig.
Men du behöver inte skriva något till mig, du behöver inte ens tycka om.










Fri vers av Starfish-Aura
Läst 661 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2009-09-14 16:40



Bookmark and Share


    streh
du är klockren. jag lyssnar..
2009-10-05

  Lasseman VIP
Oh ja! vem kan låta bli att tycka om dig?.. du vackra själ.. jag stannar gärna en stund till hos dig och känner och läser.. applåder och kramar..
2009-09-28

    ej medlem längre
...men tycker om gör jag. dig. omöjligt att inte göra det.
2009-09-24

    tankepaus
så fint.
2009-09-19

  Quasimodo
Håller kärnan till vad vi känner och önskar, till vad vi är och gör, det avståndet kan vara evigheter, tack för tankar och uttryck för dem här !!
2009-09-16

  Ingela Svenson VIP
Fina metaforer, en underbar text!
2009-09-16

  Effell
Du uttrycker skickligt det ständiga problemet för oss människor: vi ser varandra men inte oss själva. Ungefär.

När det skymmer ute och det lyser i fönstren tänker jag ibland: "Vad mysigt det ser ut hemma hos dem därborta", och glömmer att folk kanske tänker likadant när de ser mitt fönster. De kan ju inte veta att *härinne* är mitt hem som en enda dammig soptipp, både mentalt och rent fysiskt... och jag vet ju inte hur det ser ut hemma hos de andra heller, eller hur de har det.
2009-09-16

  blaite
Kanon text..
2009-09-14

  Peter Matsa
Ett av mina favoritämnen!
osagda ord, vilsenhet, existens, osynliggörande etc etc
*hög igenkänningsfaktor* *nickar*
tycker mycket om denna text, bokmärker
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Starfish-Aura
Starfish-Aura