Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:XII (V.V.Nabokov)

~*~

Kanhända min sensuella kärlek för den inkräktande
Konsonanten, på vilken Nymfen Echos synska barn, baserades
En känsla av fantastiskt planerat, likaså
Rikligt rimmat liv.  [970]
                                Jag känner att jag förstår
Existensen, eller åtminstone en liten del av
Min existens, genom min konst enbart,
I termer av associationers fröjd;
Och om mitt personliga universum rätt avsöks,
Gör likaså verserna i de gudomliga galaxerna
Vilket jag misstänker är ännu en jambisk rad.
Jag är tämligen säker på att vi överlever
Och att min älskling någonstans finns levande,


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 15/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-15 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP