Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:XIII (V.V.Nabokov)

~*~

Då jag är rimligen säker på att jag
Skall vakna upp sex imorgon, en Julidag  [980]
Den tjugoandra, nittonhundra och femtionio,
Och att dagen troligen skall bli fin då;
Så denna väckarklocka låt mig den själv ställa,
Gäspa, och lägga tillbaka Shades “Poem” uppå sin hylla.
Men det är inte sängdags än.  Solen når ju
Gamle Dr. Suttons sista två fönsterrutor.
Den mannen måste vara—vad?  Åttio?  Åttiotvå? Dubbelt
Så gammal som mig han var då jag gifte mig med dig det året.

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 15/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-15 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP