Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:XIV (V.V.Nabokov)

~*~

Vart är du?  I trädgården.  Jag kan se
En del av din skugga nära skidhickory trädet.  [990]
Någonstans höres hästskor kastas.  Klick.  Klunk.
(Lutande sig mot dess lyktstolpe likt en drucken.)
En mörk Vanessa med ett blodrött band
Styr in den låga solen, slår sig ned uppå sanden
Och visar sina bläckblå vingspetsar fläckade med vitt.
Och genom floden av skuggan och ebb av ljuset
Går där en man, obekymrad om fjärilen—
En trädgårdsmästare hos någon granne, antagligen—
Förbirullande en tom skottkärra uppför gången.

(Slut på Canto 4)

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 15/09/09

(Slut på Vitnande Eld)

LPWJ svensk version 26/04-15/09/09

Översättningen av hela boken dedikerad till Calin; historien har gått parallellt med våra liv denna sommar och ofta överensstämt med texten

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-15 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP