Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

©




de objudna

 

ingen plats är rätt plats 
utom platsen för tanken
som vilar

timlig snurr över krusat vatten
en tidsangivelse i nedan
far likt en löpeld 
genom ondskans matris

och födda onda
ler under rugg
så vackert 
mot torvan de vilar

och vi möter dem
med tafatt grace
för ingen plats är rätt plats

med deras sätt att leva
och vårat sätt att dö

det nära nog angenämt
utan att vara servil
runt ett bråddjup som tippar

miljonprogrammets lungor 
rosslar och går an
och den avskyn dyrkar sin grund 
som förödelsen och vreden i ett kok

 

och den drömmaren 
som inte vet att han sover 
förens i den bryska väckningen

ska fylla tomrummet till sin ände
med blossande kinder
och liten ruelse 

 

och ändå 
så vitt
mot dagens täcke

vi kysser lika
utan harm

ofta
men mest ibland




Fri vers av aftermath
Läst 674 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-09-16 00:23



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En underfin text, nästan 'bättre' varje gång den läses
(du ringde aldrig om den där middagen, men kanske i maj?)
2011-11-14

  lodjuret/seglare VIP
'förens i den bryska väckningen'
själv skulle jag rekommendera orden
'förr än i den bryska väckningen'
för att som alls ha något att säga
2009-11-20

  lyckeli
nog är det så.
att ingen plats är rätt plats, förutom
den för tanken. och den kan nog ligga placerad
var som helst.

kysser med tafatt grace detta
ljuveliga stycke.
2009-09-26

  Lena Krantz VIP
Gillade verkligen det stora (fula) mot det lilla (fina) i slutet. Kontrastrik text med massor av tankar..
2009-09-16

  Leia
Får mig ooosökt att tänka på
Göteborg och förortsgängen där!

Mycket bra skrivet!
2009-09-16

    Tea Alex
miljonprogrammets lungor
rosslar och går an
och den avskyn dyrkar sin grund
som förödelsen och vreden i ett kok



Fastnade särskilt för dessa rader... :)
2009-09-16

  Saramaria79
Oj vilket flyt du har lyckats skapa här,mkt snyggt!
2009-09-16

  Miss Mod
En text där orden går sin egen väg!
2009-09-16

  Quasimodo
Särskild och speciell som som du skapar genom känslor i bilder som passerar stjärngata efter stjärngata rakt in i livets mitt och så ut i universum igen !!! Den bokmärker jag för kommande behov!!
2009-09-16

    resilient
Först tänkte jag att det här är en vildsint profetia. Så slutar det med en smekning mot kinden. vackert.
2009-09-16

  Mikael Lövkvist
Intressant kontrast mellan de sinnliga kyssarna och de inledande tank - och tidsbundra helvetesbryderierna. Och i mitten den stora visdomsrefletionen runt uppvaknandet, som till sist torde komma bade den andligt flitige och den andligt late an. Gott, Mats! Du kan, du.
2009-09-16

  wayward - taiga
fint att se dig skriva på sidan ibland. det är alltid eftertänkansvärd kvalitutta herrn levererar! :)
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp