Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

urkramad trasa med vattniga ögon som värker....

Ögonen värker och magen känns som en urvriden disktrasa. Huvudet har hängt upp sig på en krok utanför mig själv som jag inte längre vet något om. Jag själv. Vilket själv? Vem då?
I går träffade jag det där lilla skolbarnet som jag en gång sägs ha fött fram. Burit under mitt hjärta - heter det väl med poetord. Mamma. Jag? Nej jag är ingen mamma. För mindre än två år sedan låg jag utslagen på en toalett på centralen. En dyr toalett. Kostar skjortan att gå in där och jag minns inte ens om jag pissade. Inte minns jag att jag någonsin kom ut ur båset heller. Jag var så borta, att döden och jag möttes på ett hårstrås avstånd. Knarkhora... Jag? Nej alltså, jag är inskriven på juridicum och ska plugga järnet i minst fyra år. Läser så ögonen blöder. Säger tre meningar på en hel dag och det blir kalabalik. Student alltså. Jag??
Nej alltså, jag jobbar ju i köket, kallskänken för det mesta, på en restaurang som inte direkt är trestjärnig men rätt OK. Hackar lök och slänger käft med chefen. Ropar siffror som betyder bord och häller sås på rätt tallrik. Kallskänka/köksbiträde/lökhackare... Jag??? Näe, jag sätter på torskar. Eller, jag satte på torskar. mot betalning. Pissade på ett par som ville bli pissade på, slickade banankräm från en jävla kuk och blev slickad i skrevet av en annan jävel med kuk. Hora alltså. Jag???

Jag vet inte. Ögonen värker och magen känns som en urvriden disktrasa.
Och den berömda tårcontainern har en påfyllningstakt värdig en modern mjölkbil.
Utflödet vill jag inte ens nämna. Fattar inte att det är möjligt.
Så jag kanske har konverterat. Blivit gråterska i något exotiskt land någonstans i världen. Det är bara det att det är lite väl kyligt för att tro det. Och språket. Man talar svenska...
En annan dag ska jag resa mig upp och bestämma mig för vem jag är.
Men i dag
tja, idag är jag väl en urvriden trasa med vattniga ögon som värker.
Helt enkelt.





Prosa (Prosapoesi) av halmstrå
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-16 20:25



Bookmark and Share


  Ronny Berk
"helt enkelt " läsvärt som levnadsbeskrivning ! berörande med gårdagens möte mamma - barn !

svårt att rättvisande kommentera men sparar som bokmärkt, för att minnas...
2009-09-21

  Nanna X
jag gråter med dig. du äger, du är alltihop: lökhackerska, juridikstuderande, mamma, f.d. hora, poet, människa.

stor kram!
2009-09-20

  Kristina Wallbing
Vad och vem du än är; KRAM du fina!!!
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå