Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under vinrankan



  

Vad finns att veta

inte mycket
säger jag och spottar tuggtobak mot fulfurun

kanske är jag en gammal sjöfarare som balanserar, parerar
eller en lokförare som lägger örat mot rälsen

eller så är jag bondmoran som mjölkar spenar

torra och ömma
för de törstande barnen

möjligen en av de bönder som drar band på åkern

natt efter natt
för du vet väl att det som rör sig kan inte frosta sönder

kanske är jag en grönlänning som ser de sista skeppen fara
för vem vågar komma
när is längtar bog som barn längtar spring

eller så är jag långt innan och efter 
då vinrankor prunkar
kring Avalon

igen




Fri vers av Lena Krantz
Läst 1104 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-09-17 15:54



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
'..när is längtar bog som barn längtar spring'... den raden pantar jag min själ för..
Det till synes statiska görs till krockens källa... finurligt och tankeramsprängande..

'
2010-05-02

  Per Teofilusson
Den här var riktigt bra! Redan tuggtobakens smällande spott har mig fast, sedn kränger jag som en röd kork i ett tomt fat. Detta slags bredbent undrande är motsatsen till bristande självkännedom. En paradox kan tyckas, men som sådana ofta är, är det ju glasklart. Sträcker fram läppen!
2009-09-25

  Catharina Edin VIP
Detta var fint, välskrivet, intelligent!
2009-09-17

  Carola Zettergren
JAMEN! Fantastiska Lena i sitt esse...Bokmärker!
2009-09-17

  Jessica Ebbesson
Svindlande vacker!
2009-09-17

    Melona
fy fan vad fint och vackert. sparar den här, tack lena!
2009-09-17

  noname_realmind
Riktigt tjusigt!

**applåder**
2009-09-17

    resilient
håller med Lili om den där raden. Så snygg. Resten med.
2009-09-17

  Lili Samuelsson VIP
MM, snyggvirkat och särskilt raden
"när is längtar bog som barn längtar spring"
2009-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz