Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
090917....så sann


kaminen som äter räkningar

testar kaminen den gröna i järn
kronofogdens papper brinner
ruskigt bra
måste ju värma mig
då kläderna blivit för små

de brinner upp
finns inte mer
problemfi
skrattar jag tyst och högt

matar min älskling
med kryddstark mat
inkassovita ark
fogdens lite mer grå
oöppnade brev från CSN
brinner i röd-vitt
blad sveper runt i glöd
från banklån
jag slutat betala

nu väntar utmätning
blir jag mätt av den
hungrar

ingen långvarig eldstad
men jag värmdes en stund




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-17 08:27



Bookmark and Share


  Ellika
Viktig text, men ändå så fyndig. Det gillar jag!
2013-01-03

  Hawk
Underfundig, humoristisk text man kan le igenkännande åt...
Fast som det står skrivet, jag värmdes en stund. För som bekant så kan det bli rackarns kyligt efteråt. :-))
2009-09-17

  Catharina Edin VIP
Jag vill också ha en kamin - Jättebra skrivet detta!
2009-09-17

    ej medlem längre
Jag ler...gud så bra!!
2009-09-17

  Lindalou
Väldigt bra skrivet.
Jag skulle själv kunna tänka mig en sådan kamin men min tar bara emot pellets tyvärr..
2009-09-17

  SurtantZ
ojoj vad denna känns igen!!
2009-09-17

    resilient
"matar min älskling
med kryddstark mat
inkassovita ark
fogdens lite mer grå
oöppnade brev från CSN
brinner i röd-vitt
blad sveper runt i glöd
från banklån
jag slutat betala"


Din älskling borde få bättre kost än så. Testa försäkringskassans gröna. Kittlar dödskönt i kistan.

Bra skrivet!
2009-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP