Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i varje tunnelbanevagn finns en egen roman.





idag såg jag en man på tunnelbanan
klockan var tio över sju
bland tystnaden mellan stationer
han hade en grönstickad mössa
en rosa termosmugg med röda prickar
han satt leendes försjunken i en bok

några killar längst bort i vagnen undrade
skulle man klara sig om man hoppade från tranebergsbron
ja om man körde spiken
den där bruden du träffade i centrum har du snackat med henne
ja hon är ett huvud längre en mig
hon tror att jag är sexton

och flickorna från förorten
ey ni vet att det är en kyrka vi ska till
ni måste stänga av telefonen
eller i alla fall ha på ljudlös
prästen blir sur jag lovar
well I don't care

jag
lägger huvudet mot rutan
blundar
memorerar

behåller någons
sammanhang


















Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-18 15:02



Bookmark and Share


  aftermath
just så,
bara att läsa och förundras.
2009-11-04

  Mysteria Indictus
Mmm, been there.
Bra val av titel.
2009-09-20

    Cronopio
En stillsam betraktelse. Jag gillar titeln, den ger dikten ytterligare ett djup.
2009-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP