Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min hand i din hand,


om en halva inte är en hel / du i någons armar



du lämnade mig för fredag, lördag och söndag och alla dagar då det händer något

du lämnade mig för biskopen och för en exceptionellt vacker kropp

du lämnade mig för djuren på zoo, för skogen och ett stängsel

du lämnade mig för hyrfilmer och biobesök och för att män hatar kvinnor

du lämnade mig för regnet som faller och för tvåan som går utanför

du lämnade mig för allt jag inte är och allt som du inte trodde jag var - allt jag kunde bli

du lämnade mig för militärkläder, lastbilar och obesvarade sms

du lämnade mig för afrika och för utökad statistik och för att du kunde

du lämnade mig för en ekonomisk kris och för världens vapen

du lämnade mig för kusten och för all din hunger och för att jag inte är båda delar av en hel

du lämnade mig för midsommar, avtalslagen och för paperclips

du lämnade mig för europa och för sex månader - du lämnade mig för tiden

du lämnade mig för rovdjuren och för att du inte vet

du lämnade mig för att den här ytan är tom

du lämnade mig för avståndet och för tollstorpsgatan
arton c

du lämnade mig för att jag sa allting försent och för att du behöver mig

du lämnade mig för att jag inte vet om jag klarar mer

du lämnade mig för att jag älskar dig

du lämnade mig för att jag inte vet om jag klarar mer

du lämnade mig för att jag älskar dig




Fri vers av Johannes
Läst 689 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-09-18 15:55



Bookmark and Share


  eelinpersson
snyggt.
gillar mest det första och sista stycket.
2010-01-04

  Lola
Kanon!
Kanon?
2009-11-25

  dead_prez
otroligt bra, kan känna nålarna i ryggraden
2009-10-02

  Robert W
fantastisk. allt annat jag kan säga om texten är bara överflödigt.
2009-09-25

  fleurie
lämnades bara med lite värk i hjärtrakten efter läsning, fint!
2009-09-19

  Tove Meyer VIP
det här är helt underbart min vän. helt fantastiskt. jag hoppas jag kan komma den 1:a, it is my birthday :) puss
2009-09-18

  Smultris
jag hade tänkt lämna en kommentar här men det känns inte som du skrivit och publicerat den här för att du vill ha kommentarer/kritik, utan mer för att du ville skriva det här till en viss person...

så...
2009-09-18

  am
Oerhört fångande dikt, berör på djupet
2009-09-18

  Ms Lovecraft
Smärtan jag känner när jag läser är gissningsvis obetydlig mot din. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet ju att varenda ord är sant.
2009-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes