Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem fan är vi alla om jag är någon som egentligen inte kan ändras för erat tycke?


Jag vet inte alls.

De tar med öl in på skithuset för att låta två avslagna vätskor mynna ut till reningsverken. Coolhetsleenden på vägen ut. Alkoholtålighets-status och halsbloss eller en tampongsnus som spottas ut efter fem minuter. Dawit Isaak sitter kvar i Eritrea men han lär sitta där i några år till. Ebbot sa till tidningen att de borde sända ner en Svensk James Bond.

Det finns för få Svenska hjältar, några avdankade bolljagare från nittiofyra. Jimmy Åkesson skulle varit den skånska rörläggaren som blev utan kebabsås i Katrineholm.

- "va haaer-r-r ni föer såes?"
- ...
- "VA HAAER-R-R NI FÖER SÅES?"
- "detta inte svenska?"

Men det drabbade en rörläggarlärning istället för en skenpolitiker och det var samma kväll som kalsonggreppet förstörde mina y-frontkalsonger. Jag missade Hellström på Liseberg i år, en Kungsbacka-bo ringer och spelar min favoritlåt i samma veva som mobilen dör av brist på energi. Precis som u-landsbarnen dör utan föda, men de kan man inte rädda med ett uttag i väggen. Att jag är skitnödig efter böngrytan gör ingenting.

Allt jag tänker på är egentligen inte mer än ett par centimeter över 1,6metersgränsen.

Att jag saknar någonting, men behöver inte längre fundera på vad det är. Alla dyrbara ting är inte synliga, tempererade eller nytvättade.

Ibland är det bara en känsla, det där med att ha någon att bry sig om.
Jag skaffade någon att bry mig om, på riktigt.

"Jag bryr mig om dig". En mening som är osjälvisk men ändå innehåller två ord som syftar tillbaka på sig själv. Det Svenska språket är en jävla synvilla.




Övriga genrer av KevinBroberg
Läst 573 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-19 20:23



Bookmark and Share


  tom boreland
men du är väl fan inte svensk
du är ju östdansk
2009-09-19
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg