Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VI hade en uppgift i skolan att skriva en Sapfo dikt... och här kommer min FÖRSTA riktiga sapfodikt!


Sapfo

Detta äro ganska svårt
när det trycker.
Käns som allting äro hårt
i det svarta.
Men jag lunkar sakta fram
i det dova.
Sörjande läten.

Vill ej visa sorgerna
här i världen
Lägger dem i huvudet,
tårar falla.
Ängslan stiger inom mig
när jag gråter.
Ångesten dryper

Men vi vet ju att det finns
dem som lagar.
Hjärtan som har öppna sår
finner trösten.
Alltid stannar jag hos dig
när du ber mig.
Älskar dig alltid.




Fri vers av Maria Lauenstein
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-22 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Lauenstein
Maria Lauenstein