Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du

Min kudde andas fortfarande ditt hår i min näsa då jag kväver min saknad i dess tysta bolster och jag släckte alla lampor då de kastade dina skuggor taggigt längs mina väggar. Jag räknar dina revben i mörkret, ett två tre kommer aldrig någonsin igen. Din frånvaro klibbar mot min kropp och varje ljud talar om känslan av din hud tätt mot min. "Jag vill ha dig här på riktigt inatt" sjunger Winnerbäck med längtan i rösten. "Jag vill ha dig här på riktigt inatt" tänker jag med gråter fast någonstans i hjärtetrakten. Och jag askar cigarett efter cigarett ut i höstens oformliga gråskala och tänker ta mig då döden, ta mig då för jag bryr mig inte längre. Jag bryr mig inte om cancer och tjära och ta mig då döden, för jag bryr mig bara om dig. Och det här var inte det vackraste jag kunde skriva om dig med kanske det ärligaste, för jag har inga försvarstal att ge dig men jag älskar dig och det är den enda sanning som finns.




Övriga genrer av tova nilsson
Läst 316 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-09-22 19:50



Bookmark and Share


  julia.s
åh tova, snälla säg att det har löst sig?
tänker på dig.
du är bra. <3
2009-09-23

  Moa Paulsson
jag älskar både form och innehåll, känslan finns där och bär verkligen hela texten. just det att du låter allt hänga ihop ger extra tyngd åt orden.
(och så ja - winnerbäck är nog den bästa höstmusik som kan presteras.)
2009-09-22

    sårosa
det går massa rysningar i kroppen när jag läser tova -- och fan vad du skriver braa... tårar vill ut
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

tova nilsson
tova nilsson