Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTROSEN

Nu flyger vildgässen mot gryningsland,
och hösten smeker fälten med frostig hand.

När dimman sänker sin slöja,
ack om du kunde dröja.

Rosens kronblad böjer sig med sorgsen blick,
när solen vände sitt ansikte och gick.

Vinden suckar i höstens blad,
lär dig vissna glad.

Sov i höstlövens gyllene bädd,
vackra ros var ej rädd.

När vildgässen återvänder,
ska våren smeka dig med sina händer.






l












Fri vers av wildrosen
Läst 415 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-23 12:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Helt i min smak.
Mycket vackert.
2010-03-03

  mare VIP
Fint diktat.....
2009-09-24

  Maria T
Mycket, mycket vacker
höstvisa
2009-09-23

    ej medlem längre
tycker om
2009-09-23
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen