Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text till Edvin.

Jag ska hålla mig så kort och precis som möjligt. För jag vill minnas det här precis så som du var precis just då. Kanske kommer du själv att behöva läsa det där någon gång längre fram. När du känner dig ful och tvivlar på din plats i världen.

Det är Tisdagen den 22 September och det är långt bortom läggdags. Men du sitter på mattan i vardagsrumet och sjunger, du övar dig på att stå själv, på att gå själv. Du lär dig saker hela tiden. Du tar trasan som vi torkar dig med och leker tittut leken tillbaka till pappa. Du tar trasan för ditt ansikte och flyttar på den och ler. Först så där försiktigt och frågande. Som om du undrar om du gör rätt. Jag märker inte din lek först. Du upprepar. Med samma försiktiga frågande leende till jag ser och förstår. Då blir du jätteglad och sjunger mer och leker mer tittut. Du vill inte sova för du super in livet och lär det i en så rasande fart att sömn är helt bortkastat en kväll som denna. Din livslåga brinner så tydligt och med sån energi. Samma livslåga som tändes i och med ditt första skrik. Ett skrik som fick mina ögon att tåras för det garanderade att dina lungor fyldes med luft. I kväll är din energi lika stark som då, snart 8 månader tidigare, men så mycket mer rafinerad och kontrollerad. Den är som ett ånglok som tuffar på.

Intryck, uttryck, mera intryck, mera uttryck och så vidare hela kvällen.

För oss, din mamma och pappa är det fantastiskt underbart att få vara med och se dig så är stark och glad. Jag hoppas att du kan fortsätta vara det även när du möter mer av världen. Jag lovar att försöka visa dig hur.

Din pappa




Övriga genrer av SportPoeten.
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-24 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SportPoeten.
SportPoeten.