Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anteckning från kanten; chassiporten, södertälje


sök österöver, halifax - hagelskur, södertälje

 

 

 

 

 

en flock jojande kritvita måsar drar adrenalinhungriga rakt in i fronten. tonåringar - friskt, tät fjäderdräkt och molnet - ett diagonalt vikt a4-ark, kopiator med canon-skärpa. trädens bokmärkeskonturer - grönanimerade och guldiga mot den duvblå kappans lågtryckfodring. molnet belyst underifrån av den sjunkande septembersolen.
 
jag rullar ner på e20 - förbi rönnbären på åkeröarna runt hölö, sprickfärdiga av en röd obestämd spänning. två rådjurs vita speglar - vindrutans panorering, kluven av två väder. fågelflocken drunknar i döda vinkeln. taffla med mobilkamera, hålla styr, tonårsfåglarna, de jollrar och skränar bort, i riktning ut mot ekerö - tror jag.
 
i t-korset vid scandic och statoil, grönt - en cyklist i träningsoverallsjacka, här går man i skiftgång och bor i arbetarstad. tänker stå utmed staketet  - uppskattningsvis åtta nattparkerade bilar, alla med gardinerna fördragna. 'göra kväll' vara 'happy camper'. klockan är 17.43, det är torsdag - färdskrivare registrerar; säng.
 
huxflux viker molnarket ut sig och öppnar sig - markant tempfall, precisionsfast som på kornet prickas jag ovanifrån - en svärm av munsstora bitar att spara på tungan - och att ila verklighet i tänderna.
 
tänker på om cyklisten hann söka tak över huvudet. 




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-24 19:08



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Oj, detta var verkligen bra! Vilka ord - vilka sammansättningar - fågelflocken i döda vinkeln - mycket bra!
2009-09-24
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga