Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du min enda tsunami...nu Stilla Havet...jag fortsätter efterskälva för att kunna sända SOS...annars hotar djuphavsgraven...


VÅR OMÖJLIGA KÄRLEK


Du såg mig
du såg på mig
du såg så på mig
så jag såg på dig
jag såg dig.

Du stod på andra sidan vattnet.

Jag lät dina irrande blickar slå sig till ro
i min själ
för att vägleda mig över.

När jag klev i
började jag brinna.

Elden bar mig genom vågorna, över de hotande djupen.

Framme vid din strand
märkte jag till min förskräckelse
att elden
inte bara burit mig
utan även
nästan förtärt.

Luften var slut
och benen var som stänger
av aska..

kroppen påminde mer
om en jättelik flaga
där själen
var enda stommen.

Nu möttes jag så av en skur av pilar
skjutna ur ditt bultande bröst.

Elden tilltog och hotade göra slut på resten
av min lekamen.

Jag rullade upp på din strand
med hjälp
av den sista vågen jag såg.

Du blev rädd
för att även du
bli brännskadad,
ryggade tillbaka
och höjde dina armar
till skydd.

Det gjorde mig bestört -
hade allt varit förgäves - började gråta,
men lät så tårarna släcka
min ännu flammande kropp.

Det lugnade dig.

När vi omfamnade och kysste varandra
kom luften tillbaka,
kroppen slocknade...helades...och vecklades ut
som en nydoftande blomma
till
dig.

Jag hade kommit hem.





Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 590 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-09-26 21:10



Bookmark and Share


  sotlugg
jag skulle gilla om vattnet blev sjön och elden blev lågor och luften blev bris

lite för många allmängiltiga ord för att jag ska fastna
2018-05-12

    ej medlem längre
"kroppen påminde mer
om en jättelik flaga
där själen
var enda stommen. "

Sinnesbilden är som ett nästintill förmultnat löv, där endast lövets nerver fortfarande sitter ihop, sprött, förtärt.

Jag tycker om den här texten, du inleder med en vaggande skvalpande text, som sedan fångas upp och utvecklas i bildspråket. Vatten och eld. Vill du vidareutveckla den här texten och knyta ihop elementen, vågor-eld-jord-luft, så har du alla möjligheter. Den är så klart bra som den är, men jag säger bara att det finns möjligheter.
2015-06-11

  Lollitta VIP
Jag lät dina irrande blickar slå sig till ro i min själ


När jag klev i
började jag brinna.

Nu möttes jag så av en skur av pilar
skjutna ur ditt bultande bröst.

Jag rullade upp på din strand
med hjälp
av den sista vågen jag såg.

____________________+++++
2013-12-04

  Pirjo VIP
Vackert, fint, stolt, alltihopa.
2011-09-27

  aol
underbart så fint poetat giillas verkligen
2009-11-07

  Anders P VIP
en fantastisk bild för förälskelsens förtärande kraft. Nästan som en mytologisk berättelse.
2009-10-10

  Isak VIP
Gillar verkligen den här. Bra skrivet, fina liknelser!
2009-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP