Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blicken som sade allt, som alltid stannat kvar. Ett hjärtslitande ögonblick, som ständigt pågår. Öppet hus på slakteriet i Skara, för flera år sedan.


Gris

Givetvis känner grisen en vilja att överleva. När du tar beslutet att låta grisen dö i ditt namn, för din tallriks skull, kränker du den viljan. Däri lever du enligt principen att makt ger rätt och däri är jag din.

//Trätobroder




Övriga genrer av Trätobroder
Läst 394 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-27 20:17



Bookmark and Share


  Connie
Otrolig bra text! Berör mig verkligen på djupet! Jag har aldrig känt någon särskild beundran för slaktare. I slakteriet går dom i alla fall säkra för andra människor.

2014-09-30

  lodjuret/seglare VIP
En man skrev en gång en avhandling om tomaternas själsliv. Sedan dess har jag vägrat att äta tomater. Ja, och för att de jämte de där grönsakerna som finns i rött, gult och grönt (likt ett trafikljus) är några av de mest besprutade av alla i grönsaksdisken. Jag kommer aldrig ihåg vad de heter, på ren svenska. På de där resorna till Spanien åt folk helstekt spädgris på så kallade grisfester, själv satt jag hellre hungrig medan de andra iakttog mig helt oförstående. Jag var själv bara ett barn på den tiden och då förstår man ju. Litet som att se folk köpa eller äta lamm eller kalv. Det är ju barnlik som folk käkar.
2011-01-13

  dead_prez
Ja
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Trätobroder
Trätobroder