Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag ska leva lite mer i nästa liv ( jag liksom missade dagar i detta )










så som mellanrummet mellan golvtiljor
i en sommarstuga i mellansverige
blev tystnaden till slut

vi räknade tick.tack från köket
gick mellan kaffebryggare
och soffgrupp i syrénfärgad sammet

det doftade äldre där
äldre man, äldre liv
äldre känslor

allting var så mycket tidigare där
och så lite nuet


och hur en sommar kan regna
och hur ett fält kan vika
och hur människor som räknat
födelsemärken och kärlekstecken

kan bli främmande och vända
bort, bort, bort




-


om jag famnat dig
och strukit dig vid fönsterspröjs
om jag sagt förlåt mig, för jag felat

om jag kunnat se en annan människa
och fel som något läkbart


hade sår blivit ärr blivit hel hud då



















Fri vers av lyckeli
Läst 865 gånger och applåderad av 48 personer
Utvald text
Publicerad 2009-09-27 21:07



Bookmark and Share


  bumerang

känsloladdat så det känns - igen.
Och frågorna så tillika.
Fantastiskt bra.
2015-11-15

  blekhet VIP
Briljant! Första stycket är så bra!
2015-09-28

  Gisela Nordell
Vilken underbar poesi helt enkelt!
*bokmärker*
2009-10-11

    Madeleine Ågren (Maduska)
Så fin, som vanligt. Du vänder tankar, och formulerar det som inte varit formulerat: "allting var så mycket tidigare där
och så lite nuet", självklart och osagt. Tack!
2009-09-29

  malin...
"och hur människor som räknat
födelsemärken och kärlekstecken
kan bli främmande och vända
bort, bort, bort"
Otroligt fångat!
2009-09-28

  peter markurth
känns
2009-09-28

  J P VIP
Jävlar vad bra skrivet..
Värmde hela mig..
tack..
/Jonas
2009-09-28

  Lindalou
Välskrivet och hudlöst , vilket jag snor från en annan kommentar men det var så det kändes. Vackert..
2009-09-28

  limerick
Skarpsynt journalistisk iakttagelse parad med poetens djup.
Lysande poesi!
2009-09-28

  Peter Jr Eriksson
LYSNADE !
2009-09-28

  Gunnar Odhner
gillar det sökande, vemodiga draget som finns i dina texter, frågorna du ställer dig själv. Det är något väldigt hudlöst där, något som väntar på att bli till eller redan är till och inte syns tillräckligt, hur jag nu ska säga.
2009-09-28

    Tea Alex
Nära och söt text. Berörande.
2009-09-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja kanske det
med facit i hand
man vet allt bäst!
Men innan man
facit hade, man
gjorde ju det, som
kändes bäst då...
Väl skrivet om:OM!
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli