Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slå mig systrar!

jag är så
mycket av
det där
jag
hatar

jag tar
alldeles
för stor plats

jag äger ordet
utan att be om
det

du sitter
tyst och inte
hörs

du ber om ordet
jag tar det

jag strider fram
och äger världen
du begär att någon
ska se dig

för det är så
vi lärt oss
att vara

jag försöker bryta
mina normer men
lyckas inte

du blir sedd som
ett sexobjekt
och inskolad i
att inte
slå tillbaka

jag blev upplärd
tidigt att

jag ska lära mig
slå tillbaka

Jag hatar att slå,
jag hatar smärta
och gråter för mycket

då ifrågasätts min
sexualitet och jag
tar illa vid mig

för jag är så hårt
fostrad att en ska
vara vit heterosexuell
man som tar plats

jag hatar hela
Könsnormssamhället

jag vill krossa patrikariatet
och ändå vet jag att
innerst inne så tjännar
jag så mycket på det

och jag bryter inte
helt emot de där
hålen jag ser

fast jag bara vill vara
en medindivid bland andra








Fri vers av virre
Läst 626 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-30 22:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Riktigt bra skrivet!
2009-09-30
  > Nästa text
< Föregående

virre