Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

månadssamling september -09


*
Hälsingehäckens
bladmosaik flammar

trots hagelskur

*
spindlars fångstnät
sprider sig över tallbarr

likt spetsdukar

*
bor på höjder
där svalorna dyker

nära kyrkans runda hörn
i en ny park med spaljé

*
överliggaren
tog sig ett glas Champagne

till grammatiken

när svampplockaren gick ut
och flugorna flög in

*
pojken med ryggan
spanar in i hiss-schaktets

linor och mörker

*
luftballonger i
septembersolen

fyra kommatecken

*
hennes omtanke
om skogens alla knäppgökar

väcker frågan

kan man ansvara ihjäl sig

*
bakom torrdasset
invaderar nässlorna

natur och kultur

*
det var i kyrkbänken
jag äntligen fick höra

hennes ljuva stämma

*
bäcken ber bakom
ett förändrat leverne

vilopunkten vi fann

*
än värmer solen
än är det inte höst

än solar han näck

*
så läser han sin dikt
om och om igen

betonat och obetonat
sväljs ordet "gräs"

ska visa sin nervositet
för trovärdighetens skull

inför en jury som säger:
"Nästa"

*
född: 1942
10 Âr: 1952
20 Âr: 1962
30 Âr: 1972
40 Âr: 1982
50 Âr: 1992
60 Âr: 2002
70 Âr: 2012
80 Âr: 2022
90 Âr: 2032
100 Âr: 2042






Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 733 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-30 23:03



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Jag gillade speciellt spetsduk och torrdass. Appplåd!
2009-10-14

  Eva Langrath VIP
Tack för detta ordband mina favoriter denna gång blir pojken med ryggan och siffrorna.
2009-10-01

  Ulf Lagerholm
avdelningarna med "kan man ansvara ihjäl sig" och ackordet med "natur och kultur" är de mest utstickande topparna i detta trevliga och läsvärda medley
2009-10-01

  Vind
Hittade många pärlor här, ren njutning att läsa
... och knäppgökarna!
2009-10-01

  Carola Zettergren
Mmm..lurigt och kuligt var det, snyggt kreerat!
2009-09-30

  wayward - taiga
För att inte nämna...

skulle det stå.
2009-09-30

  wayward - taiga
hör att inte nämna den förstas dubberunderfundighet.
2009-09-30

  wayward - taiga
fin samling.

jag log flera gånger,

vid luftballongerna o nässlorna t ex
2009-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP