Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=XZUZBWo4Dnc


vi ses i vorkuta



För ett år sedan sisådär, skrev jag den här texten och publicerade den här på sidan. Egentligen är den inte så märkvärdig alls, nästan intetsägande i sin fåordighet. Men efter ett lite mer omfattande hobby-studium, om vad som försigick i de sovjetiska arbetslägren, gulag, kom den till, kanske bara lite som en konklusion av alla de känslomässiga slutsatser som drogs i mig. Dessutom hamnade låten i länken som något slags mantra, molande i bakhuvudet, eller kanske snarare djupt inne i bröstkorgen. (Jag låter återigen, detta lilla tryck se dagens ljus. Att kanske även nämnas, månaden är ändrad, från september i original, till nuvarande aktuell månad).

 

 

 

 

det lägrar sig en kväll kring oss

den gör vår resa osynlig - och tyst - de vet

 

ingenting - om oss

 

samlar sig oktobers hulda skumrask -

sällan har jag sett dig darra på handen




Fri vers av wayward - taiga
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-02 12:11



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Bara de tre första raderna:

"det lägrar sig en kväll kring oss

den gör vår resa osynlig - och tyst - de vet



ingenting - om oss"

känns tidlösa, klassiska, odödliga!

Hela dikten säger mig att någonting går förbi, en tanke, en tyst vetskap som förändrar.
2009-10-02

    ej medlem längre
medhåller bratwursten där under, du har stenkoll och impar hela tiden. det är hög livskvalitet att få läsa dig!
2009-10-02

  dead_prez
Jo, du har väl bäst kontroll/makt över språket av alla, verkar som att du kan skriva precis vad som helst, och det skulle alltid bli bra. jag är avundsjuk.
2009-10-02
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga