Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lär mig att rätt uppskatta dagen som är

 

ett snabbt dopp i feberhavet
tre dygn räcker gott
åter till livet andas jag sval luft
och njuter
tänker
man ska nog vara lite sjuk ibland
för att uppleva hälsan
precis som man ska ha törstat
för att uppskatta friskt vatten
varit hungrig
för att njuta matens smaker
och varit ensam ibland
för att värdesätta vännernas sällskap

Kinesisk visdom lär:
"en sjukdom - långt liv
ingen sjukdom - kort liv"

Det är inte troll som förvandlar guld till stenar
- det är överflödssjukan som förvandlar oss
till griniga barn som kräver mer
och trampar på brödet

Så lär mig njuta det enkla livet
medan det slösande strör sina gåvor
över mig
En dag är bägaren tom
Min högsta önskan är att jag den dagen
ska kunna gå i tacksamhet
från bordet




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 427 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-02 14:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
kloka och eftertänksamma ord och ditt ord Överflödssjukan skall jag gömma i minnet.
2009-10-03

  Larz Gustafsson VIP
Babylonsjukan, ja...
"Babylon is burning with anxiety", som punkbandet The Ruts sjöng.

Men det är sant det där. Verkligen. Jag drack kylskåsiskallt vatten i går då jag var supertörstig. Njutningen är i det närmaste erotisk.
2009-10-03

  walborg
Ordet överflödssjukan fastnade jag direkt för.
Vi utvecklas genom lagom mycket frustrationer och utvecklar våra förmågor så. Människan är född att anstränga sig och använda sina förmågor. Blir man övermatad finns ingen hunger kvar att leva.
2009-10-02

  Måna N. Berger
Ja, Carola, du har rätt. Men jag menar ju inte att det är de svagaste som ska vara tacksamma och tiga still. De svagaste ställer inga krav därför att de sällan har någon röst som hörs. Det är skillnad...
2009-10-02

  Carola Zettergren
Livsvisdom i sanning..inte undra på att de svagaste aldrig kräver mer!
Lite försåtligt är det...
2009-10-02

  Syrsan
Fantastiskt att läsa och låta sjunka in. Bokmärker!
2009-10-02

  aol
mäktia sanna ord som tränger långt in med sin stora sanning
2009-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger