Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara några funderingar nu när hösten och kylan är här....


WT och deras katter

Det har alltid funnits folk som inte bryr sig, om saker i allmänhet och sina
katter i synnerhet.

Själv bor jag på landet och "bonnkatten" är ju ett känt uttryck, och visst
det är helt ok att låta katten gå ut och in bara man tillgodoser dess behov
av mat och värme när den så önskar. En klar missuppfattning är dock att en
katt kan klara sig på "det naturen ger" dvs möss, sork och fåglar...detta
stämmer inte.

Bönderna runt om sköter sina katter, deras katter får ströva fritt men har
alltid ett hem att komma hem till, detta gäller även min kastrerade hankatt.
Han lever ett fritt liv och har alltid en full matskål och en varm bädd här när
helst det passar honom. Kom nu ihåg att vi pratar landet , i stan är det
dock inte lämpligt alls med tanke på kattens säkerhet.

Detta gäller inte WT-folket...de skaffar sig katt och ja det är kul 5 min,
eller till deras ungar tröttnat på ytterligare ett husdjur.
Vad händer då?
Jo katten åker ut och i många fall är det en(eller fler) okastrerad hona eller hankatt.
(kastrering är ju dyrt och står inte högt på priorlistan där)
Sen har ju naturen sin gång och resultatet blir ett antal vilsna, frusna,
hungriga, magra, förvildade katter med ett antal lika ynkliga ungar.

Har i höst sett en skrämmande ökning av detta, då kommunen har inrättat
ett boende för denna typ av människor som inte tycks bry sig.
(dom har ju full upp ändå....med en skock ungar och sina hundar)

Det är en sorglig syn att se dessa små katter gå och vingla runt på vägen,
det skär i hjärtat. Katthemmen är överfulla runtomkring redan nu.

Varför har katten så låg status, varför respekteras inte ett kattliv lika som
ett hundliv. Vi måste få till en attityd förändring annars kommer vi aldrig till
rätta med detta varje år återkommande och tyvärr ökande bekymmer.

Vi måste hjälpa katten genom att ge den en röst i samhället tyvärr kan den
inte prata för sina egna rättigheter.




Övriga genrer av ospray
Läst 312 gånger
Publicerad 2009-10-06 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ospray
ospray