Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

PPQ

VIP icon
44 år Male icon från Örebro


Presentation

       

 Pressentation

 

Varför börjar man på poeter? Därför att poeter var bäst och ganska unikt 2003. Varför slutar man på poeter? För att allt jag skrev var en upprepning av mig själv. Jag hade inget att förmedla. Det hände inget i mitt liv och språket utvecklades inte ett dugg och ämnena jag valde var de samma.

Varför kom jag tillbaka? Jag ville gräva i mig själv. Jag ville börja lyssna på musik. Då jag skriver lyssnar jag ofta på musik, jag hämtar inspiration i musiken, oftast svensk pop.

 Livet har förändrats. Jag har tydligen fått en yrkesutbildning, jag har tydligen passerat 40 år med råge och jag har blivit pappa och min fritid upptas av hel nya saker. Världen har förändrats och inte alltid till det bättre och jag är säker på att jag snappat upp ett och annat nytt ord under de senaste 8 åren. På något sätt vill jag tro att jag blivit svensson snarare än rebell. Men vad vet jag.

 

Dikter

Jag försöker skriva dikter som handlar om kärlek, samtidigt som jag försöker få med lite tankar om livet, döden och själen. Jag vill försöka skapa en poesi som är enkel och inte så märkvärdig. Jag vill ju att vanliga människor ska kunna läsa och finna glädje i det. Poesi föds ur sex, antingen skriver man om det, eller så skriver man för att man vill ha sex, eller för att ens sexliv är helt världelöst eler kanske helt underbart. Det var min ståndpunkt då jag började med poesi. Med åren har det kanske blivit lite mer andligt, kanske lite mer om själsligt mående, och ångest och sådant, helt enkelt lite mer bredd, men det utesluter ju inte sex, eler hur inte?


Jag finner ingen glädje i att skapa poesi som folk läser men inte har något utbyte av det är bara meningslöst. Jag försöker göra material som kanske inte är allt för typiskt poesi. Visst det blir ju mycket kärlek och sådant, men man kan skriva om annat med. En del tycks tro att poesi ska vara invecklad och högtravande, vad fan vinner man på det? Vad visar man då? Jag är förtjust i långa dikter. tre-fyra rader, ja jag vet inte men det skulle kännas fel för mig. Jag vill ju skapa, tre-fyra rader är helt enkelt inte min stil.

Jag har två hjältar inom poesin, det ena är den mörka kärlekens lord och den andra är själasörjaren. Det är två poetiska sagor, två kärlekshistorier. De finns på poeter båda två.

Poppoesi

Har ni tänkt på att musiktexter också är poesi? beatels, Gessle, Guns and Roses, Metallica, Lars Winnerbäck, Peter Le Marc, Eva Dahlgren är några exempel. Det var så jag hamnade här i skrivandets värld. Jag skulle egentligen ha skrivit noveller, men ...ja... jag ville skriva den typen av poesi som man hittar i popptexter, det ska nästan vara så man kan höra en musikslinga i huvudet. Allt jag skriver är inte poppoesi, men nog finns det en del som är det. Jag nämner uttrycket då och då, så jag ville förklara det. Per Gessle är världsbäst på poppoesi, det är det som varit förebilden framför alla andra. Jag älskar pop, är galen i pop och rock, jag har vuxit upp med det och det är klart att det märks i mitt skapande.

 

Lite noveller signerade PPQ

Jag skrev en del erotiska, sensuella noveller en period, man kan säkert hitta något sådant på den siten. Men från början var det sockersött, ni vet i stil med mitt livs novell. Vem vet vad det blir i framtiden, kanske lite andra ämnen. På uppsatser.nu hitar man lite noveller som jag skrivit det är bara att söka efter PPQ. 

 

Fotandet

Fotande började jag med som ett kompliment till skrivandet. Ganska omgående hamnade en del av bilderna på poeter och fler lär det ju bli med tiden. men det är bara något jag pysslar med sporadiskt. oftast blir det då höstmörkret faller och regnet står som spön i marken. Men jag hoppas på att det ska utvecklas. nu för tiden är det instagram som gäller, där finner man min vardag. https://www.instagram.com/cirkusppq/?hl=sv

 

vill du ha kontakt ? Man kan skicka dm och få en skymt av min vardag

Vi lever i en helt ny värld. I dag äger sociala medier och vi har alla en digita lattform. Mig kan man följa på instagram https://www.instagram.com/cirkusppq/?hl=sv och man kan skicka dm via insta. Precis som de flesta andra så har jag snapchat med. Jag är inte aktiv på facebook och jag har valt bort kik och messanger.

 

 

Tack alla läsare

Jag vill Passa på att tacka alla läsare, alla ni som skriver kommentarer, ger applåder och dylikt. jag är dålig på att ge respons på alla era vänliga ord, men jag läser det ni skriver och jag läser det om och om igen. Tack alla ni som läste mina texter fast att jag hade tagit en paus. Det var enormt, jag satt bara och gapade, drygt 200 läsare varje vecka, fast att det inte låg något nytt material. Man baxnar. Det värmde.