Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Daniel_78

VIP icon
41 år Male icon från Stockholm


Presentation

     
                                                                                                                                                                

 

Jag heter Daniel Lyrstedt och har skrivit på poeter.se sedan våren 2005. Sedan sommaren 2009 är en av dem som arbetar och driver sidan.

För mig är sidan en arena där du får visa upp din egen kreativitet samt ta del av många andras, både nybörjare och vana kreatörer.

Det som driver mig att arbeta med sidan är främst att den för samman människor och poesi. Att den fungerar som ett väg ut för många som tidigare inte låtit sig höras. Det är också en plats där människor, som kanske inte skulle mötas i vardagen, springer på varandra och skapar band genom poesin.

Jag tycker också det är spännande och roligt att det finnas en ständig tillströmning för mig nya intressanta poeter.

Hör gärna av dig om du vill!


------
 

Jag skriver när tiden, tanken och inspirationen finns. Jag försöker att färdigställa min limericksamling. Och på detta kämpar jag med gitarr och sång. 

 

En gatukonstnär ifrån Pisa
som är särdeles bra på att fisa
med det bakre partiet
kan uttrycka Skriet
och sprejmåla fram Mona-Lisa

Illustration: Håkan Eklund

 

------

2009 fick jag möjligheten att ge ut diktsamlingen Ur en stenhuggares bildspel. En liten bok. En stor sak och erfarenhet. 

 

Som filmen genom mina fingrar rör du dig långsamt bakåt. Det är sekvenser, inte bilder av ögonblick, som ristar motiv i stenen. På andra sidan glaset byts ansiktena ut. Nya främlingar passerar rakt igenom rummet.

 
"Ur en stenhuggares bildspel är en tunn liten bok, men den rymmer mycket. Skojiga dikter och sorgliga dikter. Dikter där poeten verkar vara en galen vetenskapsman som i ett ljusskyggt laboratorium undersöker vad man kan göra med ordens vita råttor. Dikter där poeten har politiskt patos.
...
Det är helt klart en skicklig skribent som manövrerat pennan och King Ink bör vara stolta över detta nytillskott i sitt författarstall. Om alla förlag, små som stora, anordnade travtävling skulle jag nog satsa en del pengar på Lyrstedt." - Sanne Nilsson Lindberg, DIKT360 (2009)"