Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Poeten Salvador

VIP icon
63 år Male icon från Växjö


Presentation

       

Mål

Jag vill Inspirera andra med mina dikter, och genomföra mina idéer utan skyddsnät, för att sedan hoppas att jag landar mjukt.

Biografi

Jag föddes i Falun 1956, vi bodde först på Trotzgatan, senare på Lustigknopp.Familjen flyttade tidigt till Långshyttan, där jag började skolan. I tredje klass skulle alla spela blockflöjt, ett krav som blev viktigt för min poesi. Dikter är ju en blandning av ord, bild och musik, flöjtspelandet band ihop mina känslor med musik. Vi flyttade till Skultuna och livet var skola och idrott. Min första kärlek, L, skrev dikter, så jag skulle också göra det. Lutad med ryggen mot en sten i en skogsdunge åstadkom jag raden: "Purka skull' ha fest". Sedan var den poetiska inspirationen slut. Jag började på Zimmermanska gymnasiet i Västerås. Min lärare i svenska, Birgit Bell,  sa att jag kunde skriva. Kanske skulle jag då ha inriktat mig på arbete med bokstäver i stället för att läsa in en ingenjörsexamen i Linköping.

Skrivandet

Att ha en idé är att veta varför och för vem man skriver. Jag har ingen idé när jag skriver dikt, jag bara sätter mig ner och låter pennan arbeta. Skrivandet är en meditation, och texten blir en bild av vad som reser sig från det omedvetna upp tlill ytan just nu. Poesin är terapeutisk, eftersom den bakar samman ord bild och musik engagerar den hela människan.

Verksamhet

Jag är aktiv på nätet. Förutom poeter-sidan jobbar jag med min egen hemsida,  Uppvaknande.Som intresserad av bilder publicerar jag på  Konstgalleri. Jag finns också på den allmänna Google+ och har skrivit ner små tankar om kultur på Blogger.