Redan medlem?   Logga in

En historisk kväll för svensk fotboll !

Miraklet i Berlin ikväll:VM-kval Tyskland - Sverige 4 - 4 !

Jag hade(trodde jag var optimist värre) tippat 3 - 3 !

Tyskarna började bra och pressen på Sverige var mycket hård . Redan efter 8 minuter gjorde Klose 1-0 och samme man pangade in 2- 0 efter femton minuter ! I slutet av halvleken smällde Mertesacker i 3 - 0 och många oss (bl a jag och min son )gav upp och tittade bara sporadiskt på den redan "avgjorda" matchen ! När Tyskarna se´n, i början av andra halvlek , slog in 4 - 0 så gav vi upp och tittade på annat ! DET skulle vi aldrig ha gjort ! Och vem inledde miraklet ? Jo, naturligtvis Ibra ! Han smällde in 1- 4 och bara några minuter senare lyckades Lustig slå in 2-4, mellan benen på tyske målvakten Neuer !
Detta höll sig länge, men , med bara några minuter kvar så slår inhoppande Kakan Itlizc en passning från vänster och vem kommer rusande och slår in 3-4 alldeles innanför högra stolpen ? Jo, "målsumparen" själv, Elmander ! Förlåt då , "Elmis" ! Nu vidtar ett böljande spel, med tyskar som , ofta, försöker trolla bort sekunder (vid inkast, frisparkar och insparkar), men de får flera varningar för det och spelet ökar lite i intensitet ! Sverige pressar på en del och ,vid ett bra anfall, får Elm en kalaspassning mitt inne i straffområdet och kan, på övertid, slå in det förlösande 4- 4 !

Jag tror att denna VM-kvalmatch kommer att ingå i den STORA svenska Fotbollshistoriken ! Vi kommer att prata om den om tio år ! Ett MIRAKEL måste vi kalla det ! Hur många svenskar hade inte räknat ut de svenska lejonen ? Jag hade det, min son hade det och, säkert, EN MILJON andra svenska medborgare hade det ! Men NU får vi nästan skämmas ! Tack, svenska fotbollsgrabbar !