Jaha vad är det och vad kan det bli av en sådan deg...
SurdegsPoesi
först behövs en surdegsgrund
som gör det färdiga brödet
god syrlig och sund
det tar några dagar innan
jag vet som satt i gång den
så jag är nu surdegskvinnan
men först ska mjöl och vatten
börja bubbla jäsa och leka
då följer sen alla jäsande ord
sin process hela natten
och det säger jag bara att
innan poesin är klar att äta
ska degen få sin tid att smeka
helst utan att tveka
fast när grunden är klar
kommer nästa steg
innan det blir en äkta surdeg
och sen kan jag sätta in dom
färdigjästa ordbröden på en glödhet plåt
under den sitter en annan plåt
och får känna på lite is
så det blir mycket kärlek och förlåt
inga undantag precis
bröden blev frasiga och goda och runda
det blev välsmakande ord på min tunga
och inför det nyttiga sura väldigt sunda
jag tror visst jag fick glädje att besjunga
inga flera sura miner i min ugn
nu blir det bakstenar bakslevar
och annat fint att sätta in
för det gör mig mer lycklig
skrivande bakande poet
som känner glädje och lugn
surdegsmetoden är ingen hemlighet
prova själv innan
men jag, jag vet...