Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaha vad är det och vad kan det bli av en sådan deg...


SurdegsPoesi


först behövs en surdegsgrund

som gör det färdiga brödet
god syrlig och sund

det tar några dagar innan

jag vet som satt i gång den
så jag är nu surdegskvinnan

men först ska mjöl och vatten
börja bubbla jäsa och leka

då följer sen alla jäsande ord
sin process hela natten
och det säger jag bara att
innan poesin är klar att äta
ska degen få sin tid att smeka

helst utan att tveka

fast när grunden är klar
kommer nästa steg
innan det blir en äkta surdeg
och sen kan jag sätta in dom
färdigjästa ordbröden på en glödhet plåt

under den sitter en annan plåt
och får känna på lite is
så det blir mycket kärlek och förlåt
inga undantag precis

bröden blev frasiga och goda och runda
det blev välsmakande ord på min tunga
och inför det nyttiga sura väldigt sunda

jag tror visst jag fick glädje att besjunga

inga flera sura miner i min ugn
nu blir det bakstenar bakslevar

och annat fint att sätta in
för det gör mig mer lycklig
skrivande bakande poet
som känner glädje och lugn

surdegsmetoden är ingen hemlighet

prova själv innan

men jag, jag vet...




Fri vers av demonsson
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-21 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson