Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar


Utgivna böcker

« Tillbaka till översikten


  Bokomslag

Format: Pocket
Språk: Svenska
Genre: Poesi
Utg.datum: 2019-01-10
Förlag: Vulkan
Antal sidor: 140
ISBN: 978-91-88931-18-4
 

Kokelimoj

av Tomas Karlsson (pocket, 2019)

103 st av Tomas Karlssons bästa dikter.

-------------------------------------------------

Humor, filosofi, kärlek, vänskap, livet, döden, livsnjutande, utanförskap, personlig integritet och samhällskritik i en salig röra.

Poesi av en människa som tänker, ifrågasätter, inte går på de upptrampade stigarna och som också ofta säger vad han tänker.

Nånting för var och en av oss. Nånting som får oss att stanna upp och tänka, att se på saker på ett nytt sätt, nånting som irriterar, nånting som får oss att känna och nånting som får oss att skratta…

Och vad betyder ”kokelimoj” då? Jag tänker avslöja så mycket att det kanske, kanske inte framkommer i denna bok. Men avslöja det här – det tänker jag inte göra…

 

”Dikterna är tankeväckande, humoristiska och öppnar alltemellanåt existentiella falluckor. Karlssons sinne för rytmisering är välutvecklat, något som ju är viktigt både i musiken och poesin.”

- Ralf Andtbacka, poet, förläggare, kritiker, lärare

 

"Dikter om att vara annorlunda, att våga tänka själv och att hitta en väg som passar de egna stegen. Med en säker språkkänsla och på ett underfundigt och ibland humoristiskt sätt vill Karlsson få oss att stanna upp och tänka ett varv till.

Diktsamlingens spännande namn ”Kokelimoj” öppnar dörren till dikter med stor variation, både innehålls- och formmässigt. Även känslomässigt vågar Karlsson gå på djupet och beröra. Debutboken övertygar och lämnar läsaren med en förhoppning om fler diktsamlingar av Tomas Karlsson."

- Ulrica Brunberg, poet, lärare

 

"Karlsson kanske når sådana som inte tar del av poesi i vanliga fall."

"I sina bästa stunder får han mig att tänka att jag saknat poesin med dess makt att visa på och skapa den dimensionen i tillvaron som gör att det känns gott att vistas här."

- Janet Wallsten, Österbottens Tidning
Köplänkar

Bokus
cdon.com
Vulkan
Adlibris
Book Outlet

Externa länkar

Författarintervju på Vulkan - Intervju