Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Catharina Edin

VIP icon
Female icon från StockholmUtgivna böcker

     
« Tillbaka till översikten


  Bokomslag

Format: Häftad
Språk: Svenska
Genre: Poesi
Utg.datum: 2011-12-10
Förlag: Tolvnitton Förlag
Antal sidor: 192
ISBN: 978-91-9-78985-1-5
 

181 Dikter till Tranströmer

av Poeter.se (häftad, 2011)

Välkommen till denna hyllning av poeten Tomas Tranströmer! Med sin poesi har han inspirerat poeter världen över och äntligen har Nobelpriset i litteratur gått till poesin och till svenska folkets favoritpoet. Vi gratulerar Tomas Tranströmer!

Alla författare i denna samling har gemensamt att de är inspirerade av Tranströmers unika och stilbrytande bildspråk och enastående förmåga att verka mellan det vardagliga och det existentiella i poesins oändliga universum.

-------------------------------------------------

Tomas Tranströmer har tidigare sagt att Nobelpriset i litteratur inte bara går till honom, utan att han delar det med alla sina läsare. I samtal med Monica Tranströmer får vi dessutom veta att Tomas menar att poesin inte alls går på sparlåga i Sverige, det är bara publiceringen som gör. För bakom varje känd poet finns mängder av okända begåvade poeter. Om detta kan vi bara hålla med och glädjas över möjligheten att få fira Tranströmer på poeters vis - nämligen genom poesi. På Poeter.se, Sveriges största poesisajt, finns över en miljon texter publicerade av tiotusentals poeter och det görs över 100 000 läsningar per dygn. 181 av dessa finns med i antologin. Glädjas gör vi även över äran att personligen överlämna boken å alla poeters vägnar till Tomas Tranströmer innan jul. Välkommen till denna hyllning av poeten Tomas Tranströmer! Med sin poesi har han inspirerat poeter världen över och äntligen har Nobelpriset i litteratur gått till poesin och till svenska folkets favoritpoet.

 
Köplänkar

Poeter.se medlemshop - 125 kr

Externa länkar

Officiella pressmeddelandet från förlaget - Annat