Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar


Utgivna böcker

« Tillbaka till översikten


  Bokomslag

Format: Häftad
Språk: Svenska
Genre: Poesi
Utg.datum: 2012-12-12
Förlag: Tolvnitton Förlag
Antal sidor: 181
ISBN: 978-91-9-78985-4-6
 

13.0.0.0.0 - Världens sista diktsamling

av Poeter.se (häftad, 2012)

"Den 21 december 2012 tar världen slut! Åtminstone om man få tro vissa tolknigar av att mayakalendern tar slut och detta är tematiken för denna antologi.Njut av denna världens sista diktsamling som om den var världens första!"

Antologi med 169 dikter inspirerade av världens undergång.

-------------------------------------------------

Den 21 december 2012 tar världen slut. Åtminstone om man får tro vissa tolkningar av att det är mayakalenderns slutdatum, som i deras tidsräkning infaller den 13.0.0.0.0 och avslutar den 13 baktunen.

Är detta ett tecken på mänsklighetens undergång och världens slut? Eller är det början på en ny era?

- Får man tro bokhandlare och litteraturkritiker är det visst poesins undergång man syftar till, säger Daniel Lyrstedt på Poeter.se, samlingsplats för tiotusentals poeter. För oss på poeter.se är den tesen skrattretade. Men oavsett vilken teori man har kring detta omtalade datum så inspirerar dessa tankar till funderingar kring förändringsprocesser; något tar slut för att ge plats åt något annat. I denna diktsamling ger 169 poeter sin tolkning av detta och delar sina förhoppningar och tankar om den nya era, som vi på poeter hoppas går, i poesins tecken.

- Världens undergång har ju fascinerat, oroat och beskrivits i alla tider, säger Johanna Piper, VD på Tolvnitton Förlag. Vi tyckte det var en lysande ide för en diktsamling, ett spännande sätt att utmana poesin och läsaren inför de stora och små frågor som väcks när livet, och världens så som vi känner den, står på sin spets. Tolvnitton Förlag hoppas innerligt på tolkningen att 21 december 2012 är slutet gällande människohandel och våld och början på att de stora resurserna istället riktas till att skapa hållbara mänskliga rättigheter och en jämlik värld. Men, fortsätter Johanna Piper, skulle domedagsprofeterna har rätt ska ni veta att diktsamlingen ligger i Kungliga Bibliotekets kulvertar och kommer bevaras långt efter världens undergång.

Njut av denna världens sista diktsamling som om den var världens första!

 
Köplänkar

Poeter.se medlemshop - 120 kr

Externa länkar

Officiella pressmeddelandet från förlaget - Annat
Det officiella pressmeddelandet från Tolvnitton Förlag.

Intervju i Arbetarbladet 2012-12-27 - Intervju
Intervju av Vanja Olsson i Arbetarbladet

Intervju i Folkbladet - Intervju
Intervju med Malin Ringdahl i Folkbladet

- Recension


Väven - Recension