Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

alicja lappalainen

VIP icon
Female icon från StockholmUtgivna böcker

« Tillbaka till översikten


  Bokomslag

Format: Häftad
Språk: Svenska
Genre: Brev, poesi
Utg.datum: 2016-12-13
Förlag: Tolvnitton Förlag
Antal sidor: 218
ISBN: 9789187724077
 

BREV - Poetisk antologi med 140 brev

av Poeter.se (häftad, 2016)

Det är något verkligen inbjudande i att kunna skapa en dialog i form av en monolog. Först att ge sin egen oemotsagda syn på vad en än må välja, sedan vika ner den i kuvertet, slicka igen och skicka kommunikationskonstverket mot det högtidliga öppnandet: Till läsaren!

-------------------------------------------------

Idag skickar vi mest mejl eller sms med hjälp av mobiltelefoner med stavningsprogram som ofta ger sig in i leken med en helt egen agenda - för att sedan fara i väg i blixtens hastighet. Men, måste vi inte fråga oss om tiden ändå är en faktor för innehållet? För djupet, eftertanken, uttrycksvariationen och höjden på kommunikationen? Skrev människan verkligen brev i över 2000 år för att det inte fanns sms? Eller ligger det något annat inbakat mellan raderna av oändliga kärleksbrev, högst personliga och intima betraktelser och funderingar som skickats genom seklerna?

Här kommer nu backlashen - BREV - en poetisk antologi med 140 brev!

BREV - Poetisk antologi med 140 brev

Ett brev är en själ. Det är en så trogen kopia av den älskades röst att känsliga själar betraktar det som kärlekens dyrbaraste skatt (Honoré de Balzac)

Volym: 218 s, 148 x 210 mm
Bandtyp: Häftad
ISBN: 978-91-87724-07-7
Boken släpps den 13 december 2016
För mer information: www.tolvnitton.se

Pressmeddelande PDF –
Digitalt omslag –
Facebooksida –

– Vi vill med denna antologi utmana och återupptäcka brevskrivandes glömda konstart. En antologi där avsändaren och mottagaren möts över tidens hetsiga gång, skriver redaktörerna för Poeter.se

Poeter.se är Sveriges största poesisajt, med över en miljon publicerade texter av tiotusentals poeter och tusentals läsningar per dygn.

– Det viktigaste för oss är kärleken till poesin och skrivandet och att skapa en modern plattform för poesiskrivandet i vår mer och mer digitaliserade tid. Hos oss publiceras nästintill oändligt med texter av alla slag och de är skrivna av författare med stor mångfald. De gamla kommunikationerna, som brevet, står ju på det sättet nästan som en kontrast till vår övriga verksamhet. Vi ville ändå damma av denna form och slå ett slag för just eftertanken och hur tidsaspekten är essentiell för god poesi. Att utmana de poetiska formerna ligger också helt i linje med poeter.se syfte, utöver hur otroligt spännande det är att få läsa andras brev! säger Daniel Lyrstedt, redaktör på Poeter.se.
Köplänkar

Bokus - 208 kr
Poeter.se medlemshop - 125 kr