Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I harmoni

Allting i min
arma själ
vill rusa
som ett snabbtåg
genom tillvaron
Ett tåg där
lokföraren
blivit galen
och står på
i högsta fart
förbi stationerna
utan att vilja stanna
Passagerarna är rädda
De ber till Gud
att det här
inte är slutet
Att en räddande ängel
ska komma
och göra halt på resan
framme vid just deras resmål
Och faktiskt, när allt är
som hemskast och värst
stannar tåget plötsligt till
Omtumlade stiger passagerarna av
och finner sig till rätta
i en helt annan värld
Det är en harmoni
så oerhörd
att man inte kan fatta det




Fri vers (Fri form) av SatansSon VIP
Läst 475 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-09-24 03:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Själva texten ändrar hastighet och intensitet i takt med tåget. Dikten är en resa som får en oväntad slutstation. Jag andas ut där, något omtumlad.
2023-07-16

  erna frank
Kan känna storstaden puls inför en hjärtinfrakt. En bit utanför finns lugnet--en helt annan värld! Bra
2012-09-29

  Solitaire VIP
Känner igen mig själv här...
Missade nästan den härliga bilden
ovanför texten :)
2012-09-28

    ej medlem längre
Helt härlig. Och samtidigt så...jag berörs. Liksom en lite krass-rolig beskrivning av tillvaron. Lite vardaglig-mirakel känsla här.
2012-09-24
  > Nästa text
< Föregående

SatansSon
SatansSon VIP