Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild från en fotograf i min stad.


Höstens vackra färger

Höstens vackra färger stillar ditt inre
kaos som tar dig till en annan värld
av lycka.

Det lyser av olika mönster som
en ängel i himmelen.
Denna röda eldiga färg gör mig
så stark och farligt eggande.

Dess gula varma nyans gör mig het inombords.
Önskar att jag låg i denna sand där
fotstegen går djupt ner i markens rötter.

Sköna gröna ger näring åt ditt liv,
hittar dina lemmar som blänker av
ådror som stillar sig till ro.

Ljusbruna skiftningar får mig att
tänka på lejonhanen som njuter i solgassets sken.

Alla dessa färger brinner i en låga
så stark att ögat försluts om och
om igen.

Vilken inre ro jag befinner mig
i nu av detta vackra höstfenomen.
Blundar och njuter med varenda
nerv som drar och sticker i skinnet.

Kom låt oss leva!!




Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-09-09 08:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Positiv och härlig text...
2015-09-12

  Lindha W Gustavsson
Måste uppriktigt säga att du utvecklas för varje dag - denna dikt var mycket mycket bra, tummen upp för dig!
2015-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Fin text med ljuvliga färger från poetens palett!
2015-09-10

  Hanna Mari Wallin
ja låt oss verkligen våga leva

underbara metaforer och väldigt fint skrivet om hösten och dess härliga färger
2015-09-09

  louisegirl
Ja låt oss leva, och njuta in den fina färgsprakande hösten.
Jättefint skrivet vännen!
2015-09-09

  Ljusletaren
Ja kom och låt oss leva! Bra uppmaning till den vackra årstid vi har nu. Fastnade så för dessa ord: "Önskar att jag låg i denna sand där
fotstegen går djupt ner i markens rötter."
och dessa ord:" tänka på lejonhanen som njuter i solgassets sken"
Underbara ord i höstens färger/ kram

2015-09-09
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP