Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem är du idag?

Klockans hand slår hårt.
En bula på huvudet kan vara så svår,
att den förändrar hur du mår.

En bula kan förändra vem man är.
Hur tankarna fladdrar,
hur man pratar och hur man pladdrar.
En marig bula, tung som bly,
förändrar ens väsen, förvandlar ens sky.

För varje sekund som klockan tickar,
sker något nytt, något vrickat.
Dagar blir till veckor, veckor till år.
Stegen glöms bort och fotavtryck förloras
under transport.

Så bär din bula med stolthet, med frid;
en kompass genom dimman.
Då varje stund är ett nytt äventyr,
med nya vardagsbestyr.

Och vem är du idag?




Fri vers (Fri form) av K.S. Sollenhag VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-11-18 11:47



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
- en djupsinnig dikt som manar till eftertanke! Tack!
2023-11-18

  Larz Gustafsson VIP
En ny skapelse i Kristus Jesus.
Vem är du själv?
2023-11-18
  > Nästa text
< Föregående

K.S. Sollenhag
K.S. Sollenhag VIP