Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ljus i vinternatten

Ett ljus är tänt på natthimlen,
men lyser ej för evigt där.
Vi vet att det ska slockna,
men inte riktigt när.

Snart blir den ljusa lågan,
av ensligt dunkel skymd.
Den blir en del av mörkret,
av nattens svarta rymd.

Det lyser ännu klart,
men ändå alltmer matt.
Vi ser dess låga flämta,
kuvandes av vinterns natt.

Vi vet att det ska slockna,
kanske inte nu, men sen.
Vårt ljus i vinternatten.
Lyser det i morgon än?




Bunden vers av Henrik77
Läst 11 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-17 08:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik77
Henrik77