Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farsoten

Farsoten är en stor svart skugga
en fladdrande läderlappsvinge
indränkt i råolja
- ett stilrent kaos

Frigjord från
värddjurets blodkropp
faller åkomman fritt
som hagel från ljusblå molnsjok
på en exoplanet

I den skräckfärgade spjälsängen
sover ett utspätt spädbarn
sjukdomsorsaken klardrömd
droppnålarna som stickor i en voodoo-docka

Inom kort ska Lilleman möta döden
bårhuset pyntas med luftrötter
likvimplar smattrar i motvinden
och lysande hårsäckar cirklar över stillhetens hav

Medan prästen mässar avskedshymnen
och moderhoran suger av Herr Död
gnager en råtta sönder kistlocket

det är hoppet och livets råtta




Fri vers (Fri form) av Patrik S
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-28 09:43



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En ny form av Inferno. Dante är "återuppstånden" och som Dante skriver Du väl. Och så var det det konstruktiva. Det är inte så lä,tt men varför inte: Gör alla strofer lika bra som strof fyra, bör rendera i ett förlag framöver om det finns någon litterär rättvisa.

Men en sak som jag tror kommer att bli nödvändigt är en överbyggnad. Svaret på frågan: Varför? Men absolut ingen pedagogisk pekpinne.
2024-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Hamas är farsoten.
2024-04-28

  rostspik VIP
Intressant dikt med skickliga bokstavsrim.
2024-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Patrik S