Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla likheter med svenska statstjänstemän och jurister är slumpmässiga


Utomjording med tehuva

Ut ur skeppet steg
en underlig varelse
i sina armar bar han

Lagen

Den var tjock och blå

I övrigt var han iklädd en
alltigenom stålgrå utstyrsel
dekorerad med en bindel av tyg
hängande platt
nedför bröstet

Och på huvudet
hade han en

Tehuva

Lekte kanske Dartanjang
eller så frös han
om sitt kala huvud

de har kala huvuden
dessa varelser, kanske
för att de tänker
så många meningslösa
och trista tankar

Vem vet hur en

Utomjording

tänker?




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-11 12:23



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Slående snyggt!
2009-10-11

  Catharina Edin VIP
Älskar ju Loranga, Masarin och Dartanjang! Tack för det!
I övrigt - för mig är de helt klart skrämmande, utomjordingarna, och jag gömmer mig helst. Men du verkar ha modet att möta dem -
2009-10-11

  glittertindra
allt enligt det skrivna tänker de nog tänker jag här.. då kan det ibland bli lika logiskt som att starta en skrotopel utan motor eller ha hajar i lagården eller tigrar som husdjur.. då är nog en tehuva det enda som hjälper.. lagboken och hjärtats förnuft går inte alltid hand i hand.. tyvärr.. eller det är väl både och detta.. är en konst köra rymdskepp med.. :-)
2009-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP