Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In klandestino

In klandestino
dunkla drifters
utlevelse

Diskreta män
fångade i sin
egen snara

De vanliga reglerna
har upphört

Här finns det som
saknar plats, och luft
i den synliga världen

Vi vill inte se
vill inte höra
det är en privat

Angelägenhet

Inget är för lågt
här, fingrar döljer
det ingen får se
avarter som ingen
ens talar om


Och självhatet fyller
upp rummen

In klandestino
kan vad som helst
få ett eget utrymme
man bara vänder
bort blicken

Offer och bedjande
smärta och skuld
tag plats tåget går nu

Ingen vill följa med
men det är ofrånkomligt
den som en gång
trätt in i detta land
måste fullfölja resan

Svårmmod dukeldrifter
dunkar varandra i rygen

Gentlemens agreement
diskretion en hederssak

Här bor sannerligen

Ingen lyckofrid






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-13 20:31



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jaa.. det här var en mörk text som fångade mitt intresse och drev mig till att söka något av bakgrunden. Som jag förstått handlar det om flyktingpolitik. Papperslösa flyktingar? Hanteringen av rättslösa människor.
Dina texter har solida bottnar!
2009-10-13

  Catharina Edin VIP
Denna fick mig att tänka på Hesses stäppvarg! Vet ej varför, men det är ett mycket gott betyg!
2009-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP