Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gyllene kaniner i din hatt

Oh hur vi längtar
och letar efter

Den gamla sketna

Lyckan

Vi letar på nya platser
de gamla är redan plundrade
som faraonernas gravar

Nej inte i slutet
av regnbågen
det var längesedan
vi gav upp det

Kärleken
framgången
alla pengar vi vill ha

En ny man
En ung kvinna
en ny passion
trånande

Och i din hatt
finns nu
gyllene kaniner

Kanske

Köper ännu en trisslott
går änu en kurs
i reikihealing

Zen meditation
en ny motorcykel
allt utanverk
all inåtvändhet

Och vi måste bli

Bättre

Vår ständiga strävan

Hur kan vi bli

Bättre?





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-13 21:00



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Hur blir man bättre - hm. Genom att ständigt inhämta ny kunskap, kanske. Och lyckan - kan inte tvingas fram, men ligger alltid och lurar; beredd.
2009-10-14

  Måna N. Berger
Hur kan vi bli förnöjsamma?
2009-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP