Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintergatan, i afton dans

I Afton
Var himlen öppen
ett hål så rakt ut
i Vintergatan
man kunde komma

Och vi sögs ut
av kraften
från den snurrande
galaxen

Hunden och jag
på vår kvällspromenad
i afton dans, tänkte jag
när vi singlade
i det stora svarta

Upplyst av glitter
det tindrande som
strålar av alla
iskalla stjärnor

Den hade fått fart
vår vintergatsgalax
och en centrifugalkraft
slungade oss

Hade nog tröttnat
på att endast
stilla betraktas
av oss därnere

Så där seglade vi
runt runt tillsammans
med rymdhunden Laika
och de enstaka människor

De få som vågade tro

Och som råkat
finnas där i natten
nar jordens dragningskraft
övermannades

Och lät Vinteratan ta oss
det varade bara
en kort stund
kanske 10 minuter
men det var härligt

Men ingen kommer nånsin
att tro mej när jag
berättar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-14 00:05



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jag tror dig - jag vet ju vilka äventyr du och Max brukar råka ut för!
Vackert skrivet om en längtan ut och bort och ajöss - och sen tillbaka -
2009-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP