Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dom håller oss med huvet före rakt ner i tunnan


Vatten ur en hink rakt i skallen

Blöt svärta
vatten som ur en hink
rakt ner i

Skallen

Satans favoritväder
Ingen som är utomhus
undgår det

Jag vill ju
ändå helst
vara i vatten

Vill vara tyngdlös som en

Vattenande, O så Lycksalig!

Men jag blir bara
blöt som en dränkt katt
som om nån ond makt
hade gjort ett upplägg

För att ge extra tyngd och
eftertryck åt vår
universella börda

Av Skam

Och vår oro att bli

Avslöjade

Just så är det förstås

Vi skall inte inbilla oss nåt
Inte tro att
vi kommer undran

Lyckliga människor
gör inga makter glada

Nej allvarstyngda
skambelagda
skuldbärande människor
Särskilt kvinnor, är de bästa

Undersåtarna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-16 11:35



Bookmark and Share


  peter markurth
gillar den mycket
2009-10-16

  Catharina Edin VIP
Håller med! Och det värsta en kvinna kan bli, det är arg! Då anses hon ju nästan galen!
2009-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP