Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förflytta mig till önskeland

Förflytta mig ut
till sälstenen
och låt mig pröva lyckan
som säl
jag rullar i och tumlar
vatten är mitt rätta

Element

Eller bär upp mig
till de höga bergen
så skall jag visa
hur en bergsget
klättrar
hur den lilla lyckan
besitter skutten

Och ner i en djup
grotta sen
blir jag en blind
amfibie
som känner den lilla
rännilen av vatten
som en stor flod

Och sen fnittrar jag
som en gråsparv
i ett buskage
äter fina röda bär
giftiga för de stackars
människorna

Vi gråsparvar
som så talrika
behärskar jorden!

Och åter i min trista
människokropp
sitter jag i min bil
spanska sånger
ljuder i mina längtansöron
ser jag drömligheter
de som kan fånga
en ensamhetssjäl
i flykten




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-16 21:57



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, mycket fantasifullt och meddragande - jag börjar också längta - gillar särskilt 'hur den lilla lyckan besitter skutten'.
2009-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP