Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsttjuv version II

Jag stjäl konstverk nu
det var det jag ville

Äga de vackraste

Konstens verk

De Stora Mästarna

Och detta är m in enda chans!

Simmar långsamt
genom Amsterdams kanaler
går förbi Konstmuseets
port, svipp, in snabbt

Och Rembrandts odödlighet
är min!

Tåget går snabbt, till Paris!

Den gamla Järnvägsstationen
som man minns de bilderna!
Mina nu, svipp, rullar dem
in under armen
Ha!

Boquinisterna må avundas mig!

Högheten för ånglokens rök!

Så till Helsingör, Gamle By!
Var hälsad, o Danmarks Prins!

Lätt med bussen till
mitt allra käraste
Louisiana!

Giacometti, Du vandrar med mig!
Jag tjock Du smal!

Allt till mina drömmars

Konstpalats!







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-16 23:26



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Har aldrig varit till Louisiana - låt mig följa med -
2009-10-17

  objekt3
Jag älskar ideén xD
2009-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP